Tips : PLKN #1

22:27:00

assalamualaikum n tralalalalaaa

ni ada sikit tips untuk adik adik chumel sume yang bakal menjadi wira/wirawati kat PLKN .....hewhewhew
anyways ,ni ada seconet tips untuk korang korang yang xle calm yo tits tu. watlek je , aku pon kene gak PLKN ,nervous kot ,apa pon xtau . sume orang aku g soal selidik .


LAPOR DIRI
time lapor diri ni korang kene datang . ya know , alaa time yg datang ramai2 ready2 na bertolak tu .xkisah la da dapat tawaran study or belum . hantar je borang tu . ada problem g tanya kat jurulatih jurulatih kat situ
. don't keep it to yourself . papehal sendiri susah nanti .(some of my friend dia xpergi langsung . just to tell you better not take the risk )
(ic ,borang2 berkenaan bawak ye adik adik)

MEDICAL CHECK UP
kalo agak agak korang xsempat or xbuat langsung medical check up tu,jangan risau especially yang sihat walafiat tu ..antara dorang ada buat medical check up kat kem tu or kat hospital nearby or xbuat langsung . pregnent tu tapaya la pergi ye , susah na buat aktiviti ngan perut boyot tu xD .same goes to sakit jantung , usus ,sakit hati and sakit jiwa ...( klo korang desperate sangat tana pergi , g buat medical check up ...)

bg yang pernah kua masuk hospital ,klo na pergi xde masalah . bawak je borang perakuan doktor tu dengan borang medical yang calon kena tulis sendiri tu . (macam aku pergi sehelai sepinggan je . xde buat checkup pun . dia kata ada buat kat kem )(tp aku xbuat pon hewhewhew)

SELEPAS ITU
lepas da daftar tu. dorang akan bagi no bas . korang bole g makan dulu or cari bas korang . there's tons of bas , so make sure cari dulu bas korang ,jangan na dekat2 na pegi tu kalut na cri .(mungkin klo korg jumpa pon dia ximmediately bole naik . so letak a beg2 busuk korang tu dlu .)jngan salah bas !! naya nanti xD

bergantung mana destinasi korang ,korang bawak la earphone ke , mp3 ke(dibenarkan).mesti boring an . lg2 klo jauh . mau xpisang korang nanti ..pandai2 jaga barang tu .


PS:
i think bg yang dapat kumpulan 1 tu pergi la ,work out sikit . lgpun time tu korang bukannye dapat tawaran lgipun kan . bgi yang dapat kump 2,3 tu pergi x pergi pilihan korang . tp kita xtau camne database dorang berfungsi , di buatnye time 21 @ 24 korang kne panggil blk , xke naya tu ... so klo tana pegi , pastikan pengecualian trus ...





You Might Also Like

0 comments

thanks for stopping by- I love reading your comments! I'll always reply so check back in a few days if you've asked me any questions x

Popular Posts

Recent Posts