Tips : PLKN #3

20:48:00

Life hack in PLKN
  -Jarum Peniti-
untuk baju korang ke , tudung ke .(Masa kat kedatangan dorang akan check bagasi korang untuk rampas objek tajam)[oh , and kenot use this tok pin kat cadar and tilam korang . nanti macik dobi takle cabut cadar tu xD]

-Makanan & Snek-
Bole beli kat kem or runcit kawasan kem korang . Tp brace yourself la kalo harganya mahal .
aku faham , leceh an nak bawak makanan banyak2 dari rumah(untuk yang kena naik flight ) , antara korang beli kat koperasi @ runcit area situ or minta family korang poskan makanan . but like i said (brace yourself untuk postage yang cekik darah)

-Baju/Kain-
seelok- eloknya bawak a baju or kain or tuala or pape je yang lama tp useable . Taya na beli2 baru . buang duit je . tp up to you la .

-HP-
agak agak la nak bawak fone sampai 2,3 . nak bukak kedai fone ke?
1) akan menambah masa time nak collect fone and time nak ambik  fone.
2) Plug ada bape kerat je . satu dorm da bape ramai manusia . korang nak berebut plague ke sebab nak cas fone ?
bawakla fone yang xmudah rosak and paling advantage ,DUAL SIMS . mane tau ada skendel2 ke kan xD

-Extansion plug-
alaa yang benda banyak tmpat cucuk tu . (ini kalo nak bawak kene pandai2 sorok a coz time aku benda ni kene rampas tapi ramai gak yang bawak pon ) Mostly digunakan untuk mengecas fone yang berlambak and often low bat tu and iron baju korang .

-Medical-
Bagi yang ada alergic kepada ubatan tu , disyorkan bawa ubatan sendiri . Mana tau kan tetibe je tak le masuk ubat jenama lain. Make sure to inform kat Cikgu or tulis kat borang yang berkenaan .

-Sunblock-
Sunblock ni terpulang actually , tp memandangkan kawad , tipu la kalo tanak bawak an . Kawad bawah matahari , time yang paling terik tula korang kena kawad bukan bawah aircond tau . Aku bawa sunblock jenama Sunplay yang jenis cecair tu . tapi tak cukup kot . And SPF dia cam tade function je [SPF vs SUN, FATALITY]. So keep calm and buy the whole store xD

dun dun dunnnnnn ~ hambar

maaf ._.

You Might Also Like

0 comments

thanks for stopping by- I love reading your comments! I'll always reply so check back in a few days if you've asked me any questions x

Popular Posts

Recent Posts