Tips : PLKN #4

20:55:00


LIFE HACK in PLKN #2

 

-Jam-
Pastikan korang bawak jam . Jam tangan pun takpe. Susah kalau takde jam .Kene PUNCTUAL . Kalo nak buat sedekah jariah , bawak tros jam dinding . Satu dorm bole tengok .

-Barangan Basuh baju-
Sabun basuh , Softlan
Nanti ada banyak aktiviti , sure la peluh kan then bau masam , masin ,bacang sume complete .So bawak la siap2 .(Disyorkan sabun serbuk and downy kaler merah :D )

-Buku-
Time cuti (holiday or sabtu ahad) biasanye xde aktiviti . keje korang makan je . Kalo nak kurangkan boring tu bolehla bawa diari or Novel yang tebal tu . Tak disyorkan bawa iPad or Galaxy tab or PSP or whatever   ( tertanggungkah anda dari segi emosi kalo benda tu hilang ? and another reason is TAPAYA LA NAK SHOWOFF sangat .)

-Camera-
oh disarankan bawa kamera bagi yang camwhore tu . kamera bole pegang 24/7 takyah bagi cikgu . Rakamla setiap detik sebab nanti mesti korang nak tengok balik kenangan tu sambil senyum sorang sorang kan .[sedih bagi aku sebab taktau and yang ada kamera pon punyela kedekut nak rakam .so kenangan kumpulan kitaorang blah camtu je :'( ]


well , aku ada bawak buku tp all in one la . dengan remindernye , diarinye , perbelanjaannye sume aku sumbat 1 buku .


You Might Also Like

0 comments

thanks for stopping by- I love reading your comments! I'll always reply so check back in a few days if you've asked me any questions x

Popular Posts

Recent Posts