Gradient Lips DIY

16:00:00

Lips Preparations: Untuk kesan lebih lebih cantik, apply lipbalm pada waktu malam sebelumnya and exfoliate waktu pagi tu . HOW TO EXFOLIATE LIPS ?

How to- :

credit picture :wishtrend
1. Bersihkan lips korang lepas exfoliate. Bila takde merekah-merekah tu barulah nampak cantik bila apply.
2. Part ni korang boleh gunakan nude lipstick or lips concealer (kalau takda ni guna bbcream or foundation pun boleh as long as its light color). Then dotkan lip tint (yang ini kena terang) kat top and bottom lips korang.
3. Spread it lightly across lips korang.
4. Then blendkan sikit demi sikit ke outer lips (yang kat dalam tadi kena lebih terang dari yang luar). Guna jari or cotton swap pun boleh.
5. Apply clear gloss.
6. Done

Most people use two shade of color . But its simpler by using technique above. If korang nak guna two shade, No 4 tu kat outer lips tu apply color yang lebih lembut tapi terang like pink. For 3D glossy lips , masa No 5 tu apply clear gloss .

You Might Also Like

0 comments

thanks for stopping by- I love reading your comments! I'll always reply so check back in a few days if you've asked me any questions x

Popular Posts

Recent Posts