How to Exfoliate Lips DIY

15:56:00

Exfoliate lips ni macam skrub tapi untuk bibir. Remedy dia simple je . Korang boleh jumpa kat dapur korang tapi kalau tak ada boleh beli kat kedai.Ada banyak cara and home remedy ni yang paling simple and senang yang aku syorkan sebab aku pun guna tips ni .

1. Exfoliate Lips Menggunakan Berus Gigi .


+

Apply thick layer of petroleum jelly / lips moisturizer, biarkan lelama sikit like 15 minit lepas tu korang amik berus gigi tu then gosok area bibir korang pelahan-lahan. Dead cells kat lips tu akan tertanggal. Then bersihkan dan apply lagi sekali petroleum jelly / lips moisturizer .
* petroleum jelly - vaseline biasa tu pun boleh
* lips moisturizer - lipbalm biasa pun boleh

2. Exfoliate Lips Menggunakan Gula And Olive oil


Sugar being a natural abrasive, dia remove dead cells easily. Ia juga one of the best natural skin care exfoliant and kalau nak guna kat muka pun boleh. Ni pun sama jugak macam tadi, korang campurkan Olive oil dengan gula (pastikan kuantiti konsisten) and sapu kat bibirkan korang then tinggalkan dalam seminit dua. Rub kat bibir korang dalam circular motion. Lagi lama korang rub lagi banyak la yang di-exfoliate. Lepas tu rinse dengan warm water .
* Kalo mixture tu korang tertelan pun takpe sebab bahan-bahab tu edible.


Kalau dah cuba tu bolehlah tinggalkan comment.


You Might Also Like

0 comments

thanks for stopping by- I love reading your comments! I'll always reply so check back in a few days if you've asked me any questions x

Popular Posts

Recent Posts