ExoluxionaInMalaysia Concert: Rants

14:48:00

1. Venue (luar stadium)
Venue dia sempit gila. Imagine fans from seluruh malaysia (+ foreign fans) bersesak kat satu venue yang kecik (luar stadium). Dengan cuaca yang panas lagi bersempit-sempit kat crowded area.

2.  Scattered giveaway booth
Its not even a booth sebab memang takda booth pun. Tapi tu tak kisahlah sebab kat luar venue pun sempit gila, celah mana nak open booth. So dorang akan berdiri mana-mana spot kosong yang dorang boleh berdiri, so kalau korang missed out then tak dapatlah free fangift.

3. Entrance time being delayed
Remaining people (which probably zone e, x, o and cat 3(?) ) masuk dalam stadium waaaay passed the time stated.

4. Sampah everywhere
IDK what's up with this and tak suprised pun benda ni happen sebab ada orang jual makanan, ice cream and soft drinks kat situ and plastic/garbage can mungkin tak cukup or people are just simply malas so people resort to buang sampah dorang merata-rata which is a pretty eyesore and kesian kat sesiapa yang kena clean up tu. Oh and did i mention that me and my friend had to stand up atas piles of garbage and i even accidentally stepped up on an unopened lay chips!!

5. Star planet makes us line up according to ticket code yet failed miserably
Star planet ada buat rules which is everyone kena line up according to code no kat ticket. Time tu hujan lebat and people berebut masuk tent. Semua potong queue and stuff tapi tak kisahlah sebab yang tinggal tu i think standing zone so takyah ikut number pun takpe. Then terpaksa bersempit kat dalam tent tu for idk how long sebab hujan tengah lebat sampai ada yang pengsan. Some yang tak muat masuk tent terpaksa berdiri kat luar without rain coat and bash kuyup (most pakai raincoat). So in short, rule untuk line up tu dah takde function.

6. Penjual cekik darah
Ada booth yang jual unofficial merch and makanan/minuman sebelum masuk venue (area luar stadium). Most unofficial merch standard handfan, shirt, keychain keyring and lain lain.. Sempat jugak tengok-tengok and some harga reasonable je and aku pun sempat beli satu baju tapi yang cekik darah adalah yang jual makanan/minuman/raincoat. Yes korang boleh kata "standard la kat concert kot semua confirm mahal" or "ticket mahal boleh beli makanan dua ringgit tak kan ta boleh beli" tapi agak-agak la kot kalau satu cucuk fishball RM2, mineral RM2... Paling tak boleh blah raincoat jual RM5 tapi kualiti cam plastic sampah. Beli kat daiso harga sama satu RM5 dah boleh bukak pakai bawak balik..

7. xxx fan union change and set their method of mailing to self pick up.
Okay ni maybe problem aku je sebab semua fankit yang aku beli aku akan choose the option to ship to me before the concert day. Sebab apa? Sebab aku nak tinggalkan barang yang tak perlu and just bawa barang yang perlu je pastu senang, time concert nak pergi venue lambat pun takpe sebab kits semua dah collect, takyah nak risau lagi. Then suddenly all of them changed their method to self pick up. Dah kena meredah sana sini cari dorang. Kalau dekat takpe ni semua jauh-jauh pastu awal gila nak mampus. Kalau yang update wherebout ok lagi ni ada yang update sekali pastu bila dia tukar location terus hilang. Sampaikan aku missed collect satu fankit aku which aku nak sangat pakai time tu.

You Might Also Like

0 comments

thanks for stopping by- I love reading your comments! I'll always reply so check back in a few days if you've asked me any questions x

Popular Posts

Recent Posts